Lena Holmlund

  • Lena Holmlund
Hej och välkommen!

Jag är utbildad översättare, men arbetar sedan drygt tio år främst med att konstruera korsord - gärna sådana med ruter i.

Under signaturen Lemur-kryss skapar och säljer jag välgjorda bildkryss med knorr och karaktär.

I juli 2020 släpptes min bok "Korsordets ABC" på Atlas förlag - om korsordskonstruktion i synnerhet och språkbryderier i allmänhet!

Mina alster publiceras i bl.a. Svenska Dagbladet, Finansliv och Naturvetarna. Jag konstruerar Stockholms lokaltidnings kryss för DirektPress, Sverigekrysset och Miljonkrysset för TT (som du kan lösa i Göteborgsposten, Karlskoga-Kuriren, Östgöta Correspondenten, Gefle Dagblad och många andra) och barnkryss för Svenska Djurskyddsföreningen. Har även arbetat för bl.a. Amelia, Kamratposten, Luftfartsverket och Språktidningen.

Jag gör också skräddarsydda korsord på beställning, gärna med ordvrängningar och finurliga nycklar. För företag, organisationer och privatpersoner. Stora eller små kryss, lättsamma eller knepigare - det mesta går att ... lösa.

Jag har även många färdiga kryss på lager - korsord som kan levereras i princip omgående. Titta gärna in på min hemsida!

Väl mött!
Adress
Puckgränd 15, Hägersten, 129 49,
Telefon
073-9160711